Blog Başlık

  • Lastik yapımında hangi bileşenler kullanılır, Schwalbe lastikleri nerede üretilir, Niye Endonezya'da üretim yapılıyor, EPI'nin anlamı ve karkas ile olan ilgisi nedir, Mükemmel kauçuk bileşimi var mıdır, Reflektörlü şeritler niye kullanılır?

    schwalbe, dış lastik, iç lastik, lastik yol tutuşu, dsi lastik
  • Geniş lastikler aynı basınç altında daha kolay yuvarlanır. Dar lastikler konfordan feragat edilerek yüksek basınç altında uzun süre kullanıldılar. Bununla beraber dar lastikler yüksek hızlarda geniş lastiklere göre avantajlıdır, daha az hava direnci üretirler.

    schwalbe, dış lastik, iç lastik, lastik yol tutuşu, dsi lastik
  • Yuvarlanma direnci lastiğin yuvarlanma esnasında kaybettiği enerjidir. Bu direncin esas sebebi lastiğin sürekli deforme olmasıdır. Otomobille karşılaştırdığımızda binicinin tek güç kaynağı bacaklarıdır, o yüzden lastikler mümkün olduğu kadar kolay dönmelidir. Lastik yuvarlanma direncinin yanı sıra binici biniş esnasında başka dirençlerle de karşılaşır.

    schwalbe, dış lastik, iç lastik, lastik yol tutuşu, dsi lastik
  • Ağustos 23, 2019 Bisiklet Yazıları

    Merhaba Ben Gökmen Binici. Profesyonel olarak downhill (tepe iniş sporu ) ilgilenen bir sporcuyum. Ekstrem sporlara ilgi duyduğum için bu spora yöneldim. 10 yıldır bu sporun içindeyim. Yurt içinde ve yurt dışında bir çok başarıya imza attım 

    downhill nedir, downhill sporu, downhill bisiklet
  • Uzun tur için ilk şart bisikletinizin uzun yolculuklara uygun olup olmadığı. Bisikletiniz uzun yola uygun değilse üzülerek söylemek gerekirse bu yolculuk size eziyet gibi gelecektir. Peki uygun bisiklet hangisi veya hangileri? Hibrit diye tabir ettiğimiz şehir, gezi bisikletleri. İnce tekerlere ve kısa süspansiyon mesafesine sahip alüminyum kadrolu bisikletler. Başka? Yol bisikletleri. Yol bisikletleri ile de uzun tur yapabilirsiniz.

    bisiklet ile uzun tur, bisiklet turu, uzun tur, tur bisikleti
  • SPD pedal kilitlenebilen bir pedal sistemidir. SPD nin açılımı “Shimano Pedaling Dynamics” dir. İlk Shimano firması tarafından üretilmiştir, daha sonra tüm bu pedal sistemlerinin genel adı “SPD” olarak adlandırılmıştır. Bir nevi marka bir zaman sonra isimleşmiş.

    spd pedal, bisiklet pedalı, kilitli bisiklet pedalı, spd pedal ne işe yarar
  • Ağustos 21, 2019 Bisiklet Giyim

    Bahar ayının son günlerini yaşadığımız şu dönem ile birlikte bisikletçilerin en sevmediği mevsim olan kış mevsimi kapıya dayanmış durumda. İster hobi amaçlı olsun, ister performans amaçlı olsun soğuk hava bisiklete binmeye engel değildir. Yanlış kıyafet ve yetersiz aksesuar seçimi engeldir. Kişisel tecrübelerime dayanarak soğuk havayı -5 – 5 derece ve 5-15 derece olarak iki ayrı bölümde sizler için inceledim.

     

    bisiklet giyim, bisiklet forma, santini forma, bisiklet uzun kollu forma, bisiklet giyim ürünleri
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR