Bike Fit nedir

Bike Fit nedir

Bike fit nedir ?
Bike Fit, bisikletinizin vücudunuza en uygun sürüş pozisyonunu bularak, bisiklet sürüş keyfinizi ve performansınızı en üst düzeye çıkarabilme sağlayan yöntemdir.

 


Bisiklete binerken rahat mısınız?
Sürüş pozisyonunuzun doğru olduğuna emin misiniz?
Küçük değişikliklerle bisiklet üzerinde daha güçlü olabileceğinizi biliyor musunuz ?
İyi bir bike fit ile, bisikletinizle tam bir uyum içinde, daha konforlu ve daha hızlı olmak mümkün!


Bisiklet Fitte , dünyanın en gelişmiş Bike Fit sistemlerinden idmatch bikelab ile doğru sürüş pozisyonunuzu belirlemek için önce sizi dinliyor, bisiklet geçmişiniz ve rahatsızlıklarınız ile ilgili bilgi alıyoruz. Sürüş esnasında veya sonrasında oluşan rahatsızlıklarınızı sisteme tanımlıyoruz ve biniş pozisyonunuzda ne yönde değişiklikler yapılması gerektiği yazılım algoritmasına eklenmiş oluyor.

Tüm ölçülerinizi, vücudunuza hiçbir işaretçi yapıştırmadan, herhangi bir ölçüm aleti kullanmadan, 3 boyutlu kamera ile alıyoruz.

En verimli güç aktarımı için ayaklarınızı ayrı ayrı inceliyor ve ölçüyoruz. İç/dışa basma, ayaklar arası milimetrik boyut farkları gibi faktörleri de göz önüne alıyor ve lazer destekli özel aparatlar sayesinde kallerinizin tam olması gereken noktalarda ve açılarda olduklarına emin oluyoruz.

Bisikletinizin ölçülerini alarak simülasyon başlangıç noktası olarak belirliyor ve hedeflerinize en uygun pozisyona ulaşmak için SmartBike ile biniş simülasyonuna başlıyoruz. Sistem ile entegre çalışan Akıllı Bisiklet simülatörü sayesinde, bisikletinizin üzerinde yapacağımız en küçük değişikliklere nasıl tepki vereceğinizi saniyede 60 kez analiz ederek en doğru biniş pozisyonunuzu belirliyoruz.

Eğer yeni bir bisiklet veya ekipman almanız gerekiyorsa, yüzlerce marka ve binlerce ürün arasından, sadece sizin için uygun olanların gösterildiği veritabanından, dilediğiniz marka bisiklet, sele, gidon veya boğazı beraber seçiyoruz.
Fit seansı sonrası oluşturulan raporunuzla beraber, bisikletiniz üzerinde yapılması gereken değişiklikleri belirliyor ve ilgili ayarlamalarla yeni biniş pozisyonunuzu oluşturuyoruz.
Sizi, idmatchbikelab ile bisiklet tecrübenizi tamamen değiştirmeye davet ediyoruz.

 


 

IdMatch Bike Fit Nedir ?

Bisikletinizin anatomik ölçülerinize göre ayarlanması, ergonomik ve bilimsel sele ölçümü ile konforlu bir sürüş sağlanması, lazer destekli hassas pedal/kal ayarı için dünyanın en gelişmiş bike fit sistemidir.

 

Bike fit bana ne sağlar ?

Yaptıracağınız iyi bir bike fit ile bisikletiniz bisikletiniz sizin vücudunuza göre şekillenir ve sürüş performansınızı oldukça yukarıya çeker. Varsa sürüş esnasındaki ağrılarınızı tespit eder ve bu ağrıları yapılan testler sonucu minimuma indirmeyi sağlar.

3D Analiz Nedir ?

3Dtarama kullanılarak antropometrik vücut ölçümü yapar.
 
 Eşsiz yazılım ile vücut eklem noktalarınızı, hareket açılarınızı ve açısal hızlarını gerçek zamanlı olarak vücudunuza herhangi bi bir marker yapıştırılmadan otomatik olarak belirler.
Simülasyon sırasında SmartBike ve yazılım arasındaki bağlantı biniş pozisyonunuzun değişmesine izin verir. 300’ün üzerinde marka ve 10.000’in üzerinde ürün içeren bir veritabanı ışığında en iyi kadro ve yedek parça seçimini sağlar.

Yapılan test sonucunda bisikletinizi en iyi hangi pozisyonda kullanmanız gerektiği, hangi malzemenin sizin için en uygun olduğu yada bisikletiniz yoksa yüzlerce marka arasından hangi markanın hangi modelinin sizin için en uygun olduğunun sonucuna çıkar.

 

Herhangi bir işaretleme yapılmadan vücutta eklemlerin yerlerini tespit eden ilk sistemdir. Özel 3D Tarama Sistemi ve dinamik koşullarda sürücünün analizine olanak tanır. idmatch Akıllı Bisiklet ile kontrol paneli arasındaki etkileşim bike fittin karmaşık algoritmalar ve hesaplamalarla kendiliğinden yapılmasını mümkün kılar. Tüm dünyada yapılan idmatch bisiklet fitlerini barındıran veri tabanı ile sistemin yapay zekası sürekli gelişmektedir. 

Dünya'nın en gelişmiş bike fit sistemi ile , sizde bike fit yaptırmak istiyorsanız İstanbul Yeniköy'deki Sedona Concept'e gelebilir yada www.bisikletfit.com adresinden randevu alabilirsiniz.

 

IdMatch bike fit ilet yaptıracağınız bike fit sonrası elde edeceğiniz sonuçlar size rapor olarak verilecektir. 
Yaptıracağınız bike fit sonrası alacağınız rapor örneği aşağıdaki gibidir. 

  

 

 

 

 

 

 

 

www.bisikletfit.com adresineden randevu alabilir sizde bisikletinizin sürüş performansını yukarı çıkartabilirsiniz.

 

 

 

 

Etiketler: bike fit nedir, istanbul bike fit, bike fit nerede yapılır,
Eylül 02, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR