Soğuk Havalarda Bisiklete Binerken Ne Giyilir?

Soğuk Havalarda Bisiklete Binerken Ne Giyilir?

Bahar ayının son günlerini yaşadığımız şu dönem ile birlikte bisikletçilerin en sevmediği mevsim olan kış mevsimi kapıya dayanmış durumda. İster hobi amaçlı olsun, ister performans amaçlı olsun soğuk hava bisiklete binmeye engel değildir. Yanlış kıyafet ve yetersiz aksesuar seçimi engeldir. Kişisel tecrübelerime dayanarak soğuk havayı – 5 derece ve 5-15 derece olarak iki ayrı bölümde sizler için inceledim. Sizlere özel bisiklet formaları modelleri bulabilirsiniz.

 

-5 derecelik hava sıcaklığında alt gövdemiz için içi yünlü teri dışarı atan uzun tayt kullanılmalıdır. Üst gövdemiz için giyim 3 kattan oluşmalıdır. Birinci kat bisikletçiler için özel tasarlanmış kışlık içlik, ikinci kat için içi yünlü uzun kollu forma giyilmelidir. Üçüncü kat ise rüzgar ve yağmurdan korunmak için bisiklet ceketi giyilmelidir. Kafa, el ve ayaklarımız için aksesuar seçimi de oldukça önemlidir. Kafa ve kulaklarımızı soğuktan korumak için kaskın içine giyilen bisiklet beresi giymelisiniz. Opsiynel olarak markette bulabileceğiniz bisiklet maskeleri vardır. Kişinin tercihine göre kullanılabilir. Eller için hava derecesine uygun kalın kışlık eldiven ve ayaklarımız için içi yünlü dışı neopren malzemeden oluşan su geçirmez ayakkabı kılıfı kullanmalısınız.

 

5-15 derecelik sıcaklılarda ise uzun yünlü tayt yerine yazlık taytın içerisine giyilen bacak ısıtıcılar tercih edilebilir. Bu sıcaklıklar için yine üst gövdemize uygun giyim 3 kattan oluşmalıdır. Birinci kat yazlık veya kışlık içlik olarak tercih edilebilir. Ikinci kat için uzun kollu yünsüz formalar veya yazlık forma giyip kollara kol ısıtıcılar giyilebilir. Üçüncü kat için yine uzun kollu ceket veya kolsuz ceket giyilmelidir. Ellerimiz için ise hava derecesine uygun uzun ve daha ince katmanı olan bisiklet eldiveni giyilmelidir.

Etiketler: bisiklet giyim, bisiklet forma, santini forma, bisiklet uzun kollu forma, bisiklet giyim ürünleri
Ağustos 21, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR